• 100 de cărți pe care trebuie să le ai în bibliotecă

  by  • June 30, 2011 • Jurnal cultural

  ce pot să zic, nu știu dacă e neapărată nevoie să le ai chiar pe aceste 100 de cărți în bibliotecă, dar, cum tot am o parte din ele, de ce nu…

  l-am terminat pe Papillon. a reușit evadarea cea mare și a devenit un cetățean de vază în Venezuela. și m-am documentat puțin (pe net, unde altundeva se mai documentează azi omul?) apropo de autenticitatea autobiografiei pe care ar reprezenta-o această carte. iar în timpul lecturii, mi-am adus aminte că mai citisem cartea.

  de la aventuri cu evadări, ocnași și viețași, am trecut la cele de capă și spadă, la haiduci, la saxoni. să nu vă mai țin în suspans, nu? ei, bine, cu riscul de a părea puțin anacronică (asta ca să nu zic de-a dreptul infantilă) în alegerea lecturii – dar cu scuza solidă a statului exclusiv în casă de 4 zile – am optat pentru Ivanhoe, Walter Scott. și am constatat că îmi place. (acuma, să nu fim prea scorțoși și să ținem seama și de funcția de relaxare pe care o poate îndeplini literatura).

  după ce voi fi călătorit cu Ivanhoe și Richard Inimă de Leu, voi încerca să fac cunoștință cu Dr. Jivago. deocamdată aș putea să am această întîlnire pe cale vizuală, dar aș prefera și parfumul inimitabil, precum și zgomotul unic al foilor de carte.

  cri, cea pusă pe lecturi.

  ps. o parte din vînătăile mele au început să capete o tentă gălbuie. iupiiiii!