• astrologia după jean

  by  • April 5, 2013 • Jurnal de zi cu zi

  – Ce face concret un astrolog? Cum ne ajuta? Ce trebuie sa-i cerem? Ce ne poate oferi?

  – Imi place foarte mult aceasta intrebare. Datorita lipsei de pregatire si a mesajului distorsionat ce apare in media ma trezesc cateodata cu cate un om in fata mea care, nestiind ce sa ma intrebe, imi spune „Zi-mi!”. Ce sa-ti „zic”, frate? Se vine, inca, la astrolog ca la ghicitor, poate ar fi bine sa se faca niste mini cursuri de popularizare care sa raspunda la intrebare.
  In primul rand, un astrolog te ajuta sa intelegi doua lucruri esentiale: ca nu esti singur, de capul tau, pe lumea asta, si ca exista o legatura intre toate, un mecanism subtil care leaga si explica lucrurile. Din aceasta perspectiva, astrologul nu face altceva decat sa iti confirme niste lucruri pe care tu, la un nivel ascuns, le stiai deja. Si asta ajuta foarte mult, psihologic vorbind.
  Unui astrolog, asadar, trebuie sa ii ceri sa te ajute sa intelegi ce ti se-ntampla.Trebuie sa ii expui clar situatia si lucrul care te framanta, fara a a te astepta ca el sa iti „ghiceasca”. Altfel, consultatia este esuata din start, in defavoarea ambelor parti. Si la doctor, cand mergi, ii spui exact ce te doare, cand a inceput etc, nu-l intrebi „Ia ghici, ce am?”.

  – Un subiect controversat: astrologia si mass-media. Cum il privesti?

  – Aici pozitia mea este la fel de controversata, precum subiectul. Consider astrologia o stiinta prea serioasa pentru a fi data „pe sticla”, ca subiect de can-can si hai sa mai radem dimineata. … Eu cred ca este ca si cum as vrea sa-mi fac reclama la cat de bun mecanic auto sunt, pozand gol langa un Mercedes, cu o bujie-n mana… Nu-mi plac nici horoscoapele zilnice, saptamanale sau lunare deoarece sunt vagi, nu explica mecanismul (si scopul) si nu aduc niciun fel de plus-valoare vietii omului.

  (o parte din interviul cu Ionut Hristescu, vicepresedintele Asociatiei Astrologilor din Romania publicat în revista Glare)