• litoral – mîndria țării

  by  • October 10, 2012 • Jurnal călător

  drumul cel mai scurt de la bucurești la brașov trece prin constanța.

  pentru că se ia loc pe bancheta din spate :) a motorului de 1300 de cm cubi care este limitat la 299. și care poate să atingă mult peste 200 pe autostradă. doar că poți întîmpina o problemă majoră ca pasager. dacă hayabusistul șef se pregătește de doborîrea recordului de viteză și se ghemuiește super aero dinamic sub parbrizul motocicletei, pasagerul se străduie din răsputeri să se ghemuiască la rîndul lui în spatele celui din față (ce trenuleț verbal am scos), dar acest lucru e posibil să nu îi reușească în totalitate. drept pentru care apare senzația că vîntul/ curentul de aer percepute la o viteză de peste 200 de km au drept unic scop darea nemiloasă pe spate a capului. așa că se poate alege, in extremis, să se tragă de micuțele chingi care închid casca, pentru a obliga astfel capul să rămînă în poziția de …capul la cutie… presiunea exercitată e incredibil de mare și îți trebuie un efort de voință imens să te menții corespunzător în șaua motocicletei. dar vrei adrenalină, poftim adrenalină și taci. nu că ai mai putea  deschide gura în acele condiții.

  evident că astfel drumul de la bucurești la mare devine o chestiune de o oră și un pic. maxim.

  ce se poate face la mare: s-ar putea admira marea, dar nu se admiră din cauza unor lilieci. blondi afirmă că i-e teamă de lilieci.

  se poate vizita tîrgul organizat cu ocazia sărbătorii recoltei și vinului dobrogean. de unde se achiziționează o bucată franzelă fierbinte, proaspăt scoasă din cuptor, două bucăți de tobă de casă, 4 bucăți de cîrnați de oaie și o telemea nesărată. se achiziționează și două pahare de must, plus o turtă dulce în formă de inimă. (cică rolului inimii ar fi să pompeze sînge, nu să ne bage în belele amoroase. în fine). această cină tîrzie se servește în spațiul absolut elegant și exclusivist, creat de bordura trotoarului unde este parcată motocicleta. ce rămîne se așază gospodărește sub șa.

  se mai poate da și o fugă pînă la clubul doors, unde cîntă ducu bertzi. ducule, mi-era dor de tine și de focul vînăt gonit de vînt.

  după un mojito care nu a excelat (cocktailurile bune nu au niciun pic de gust de alcool, în ciuda alcoolului pe care îl conțin), am plecat la somn.

  a doua zi blondi s-a introdus în echipamentul trupelor de comando și a pornit-o către capitală.

  litoralul a rămas gol, cu mașinuțele caracatiței din parcul de distracții strîns înfășurate în folie. cred că a venit toamna.

  pe drumul de a treia zi către brașov se servește un mic dejun frugal

  la iepurașul

  din nou acasă. să vedem pentru cît timp.

  blondi