• mammut

  by  • September 25, 2010 • Jurnal călător

  blogule, te-am neglijat rău. și nici măcar nu pot spune că am făcut lucruri mari.

  ce am mai făcut:

  am mîncat shaorma la cele mai mici ore cu putință, 1, 2, noaptea. cu multă maioneză, cu ceapă și cu sos de usturoi. așa că nu am avut de ce să mă mir că azi abia am fost în stare să îmi închei pantalonii de motor și să îmi trec piciorul peste șa. singura scuză ar fi că aveam o altă pereche de pantaloni de dedesubt.

  m-am dat cu motorul și încă știu să mă dau cu motorul și am surprins un echipaj de poliție uitîndu-se lung după mine. deh, tocmai îmi încălzeam cauciucurile.

  am fost în piatra neamț. piatra neamț are și ea tîmpa ei. și o telegondolă care face legătura unui deal cu orașul. și parcări și fără plată.

  am fost în iași. unde teatrul e în renovare. de vreo cîțiva ani buni. cei trei iererhi sunt în renovare. iulius mallul e singurul mall de-adevăratelea pe care l-am văzut în românia. orașul s-a întins ca tentaculele unei caracatițe pe vreo 10 km în toate direcțiile. am văzut și o cruce ca în rio de janeiro. iată unde se ascunde mica americă latină a noastră.

  am fost în bacău. băcăuanii cei tineri aveau toți  freză stas și probabil fancy. erau patiserii la tot pasul. în centru, o biserică în construcție sau poate reconstrucție. o biserică mare, m-a dus cu gîndul la dom. eu am intrat într-o biserică mult mai micuță. noroc că era destul de întuneric și țintele mele de pe tricou, bătute sub formă de cap de mort, nu erau așa vizibile. deh, tricou zara, domnule… un fel de: ce-i lipsește chelului…

  am făcut degustări la toate energizantele găsite în orice magazin. red power, red horse, energizant cu coacăze, cu sau fără zahăr. și multe altele, dar văd că nu mă mai ajută memoria. ori poate e doar selectivă și vizuală: dați-mi vă rog cutia aia cu semnele de la baterie pe ea. nu, nu aia, cealaltă. da, da, aia, da. și dacă nu mă ajută nici ea, iau cavit memo, pentru memorie cu precizie de ceas. cavit ca în copilăria noastră.

  am fost în parc aventura și în aqua parc. am trecut și pe lîngă natura parc din chichiș unde am înțeles că se joacă un paintball excelent. știu precis din auzite.

  am consemnat drame familiale. am participat la terapii prin înjurături. am experimentat mutrele acre, care se pare că m-au prins de minune. am dat din umeri la întrebări de genul: și, te-ai angajat?

  da, să fiu un cetățean model.

  am urlat că refuz cutiuțe. oricît de confortabile și sigure ar fi ele. refuz etichete. refuz plictiseala. refuz pasivitatea. refuz prejudecata. nu voi fi un om obișnuit, pentru că am dreptul să fiu un om extraordinar. eu nu sufăr de nebunie, eu mă bucur de ea în fiecare moment. știu că aripile arată frumos în insectar. să le poată vedea cine vrea. dar și mai frumos arată zburînd. și de-ia și sunt. să zboare.