• tehnicile seducției

  by  • May 7, 2012 • Jurnal de zi cu zi

  aseară am luat prima carte care mi-a căzut în mînă. era o carte despre tehnicile seducției. amuzată foc de situație, am început să o răsfoiesc și să constat că nu trebuie să inițiez nimic, el trebuie să facă totul, e imperios necesar să închei prima discuțiile noastre (telefonice, pe mess, pe feisbuc, pe skype ;) ), să mă arăt foarte ocupată, să nu accept o întîlnire pentru sîmbătă propusă mai tîrziu de miercuri seara, să mă arăt misterioasă și interesantă și să dezvălui tot, acoperindu-mă… și iar ajungem inevitabil la faza cu protecțiile și cu măștile în care tu îți propui să fii nu știu cum – cum de fapt tu nu ești neam – tocmai pentru ca interesul lui să crească, să îl ții la foc mic, să nu cedezi, să nu îi cedezi, să…

  hmmmm. spuneam că omul a înaintat în vîrstă atunci cînd începe să îi placă ciorba (și în special cea de burtă), ascultă cu plăcere muzică populară și chiar dansează de mama focului o sîrbă sau un brîu. revin cu o completare, cred că omul înaintează în vîrstă și atunci cînd nu mai acceptă povești cu jocuri de-ale seducției. e clar că, urmînd tot soiul de strategii psihologice și mai știu eu de care, poți manipula interesul unui om în direcția ta. dar asta vrem? oameni care să ne placă pentru ceea ce ni se pare că ar trebui să fim? cred că cel mai dificil lucru constă în a sta lîngă un om care nu te înțelege și nu te acceptă cum ești tu de-adevăratelea.

  azi mă plimbam pe stradă și priveam florile de liliac. într-o grădină era un liliac cu flori mov alburiu, deschise, oferindu-se cu o voluptate extremă. copacul nici măcar nu avea frunze, de parcă toată frumusețea s-ar fi concentrat în flori și ar fi izbucnit fără nicio sfială. natura se dăruie. nu așteaptă absolut nimic, nu se cenzurează, nu e zgîrcită, nu joacă niciun rol. natura e frumusețea și dă frumusețe, din toată inima. fără frică, fără protecții, fără să amîne. asta-i modalitatea de a trăi care îmi place. cu toate riscurile de a lua nota 4 la diplomație.

  cînd cineva te vrea în viața lui, îți va face loc să intri. nu va trebui să lupți.

  viața nu e o competiție. frumusețea nu e o competiție. dragostea nu e o competiție. atunci cînd începe lupta, apare frica (cineva va fi învins, va pierde), iar cînd apare frica, dispare dragostea.