• the rock la arenele romane

    by  • February 10, 2013 • Jurnal călător

    aseară am fost la arenele romane. recunosc că mai auzisem de această denumire și mi se păruse că sună foarte incitant: arenele=luptă, competiție, romane=istorie, tradiție, concert=artă, cultură. not bad at all, isn t it? asta cu englezismele am scris-o special, pentru că solistul vocal de la the rock, daniel ignat, alias pepino, a vorbit numai în engleză. bun, așadar, la arenele romane concert the rock, tribute ac dc.

    arenele romane se află în parcul carol din bucurești. s-a pătruns cu mașina pînă în incinta parcului. arenele sînt străjuite de o parte de o biserică mică dar semeață și de cimitirul acelei biserici. asta înseamnă că, la nota de vechi, tradiție, cultură se poate adăuga și cea de religiozitate. sau supralicitez? se prea poate. scena este în mod normal în aer liber, dar, dat fiind faptul că iarna nu-i ca vara, acum era montat un balon/ cort, bine încălzit. intrarea fiind liberă, erau acolo oameni de toate vîrstele, inclusiv copii. una din cele mai tari poze a reprezentat-o o puștoaică de maxim 10 ani, blonduță, cu părul lung și despletit, cocoțată pe umerii unui părinte și care dădea din cap scuturîndu-și pletele blonde în timp ce încerca să facă acel semn în care se ridică degetul mic și degetul arătător. interesant mai era sau se mai voia și un tînăr de maxim 20 de ani, care se tot agăța de brațul imens pe care era montată camera de luat vederi.

    care braț seamănă cu o mînă imensă, gata să înhațe pe oricine. revenind la domnișorul cel imberb, dumnealui tot încerca să se agațe de acea mînă pînă cînd operatorul (un tip pe la vreo 55 de ani, cu un polar bleumarin și o pereche de adidași gri) i-a făcut semn să înceteze. domnișorul mima neînțelegerea și în acel moment au apărut din neant doi tipi de la forțele de ordine și de disiplină, fără pic de zîmbet pe fața dură și atunci domnișorul nostru a înțeles subit tot: mai faci o mișcare greșită, îți rupem capul. partea proastă a fost că mițele cu care era, păreau speriate dar și foarte încîntate de tupeul prietenului lor, care prieten risca să devină hrană pentru lei, că tot eram în arene. partea bună a fost că, după ce chitaristul a făcut un număr de you can leave your hat on și după un bis, spectacolul a luat sfîrșit.

    afis