• un tren

  by  • June 20, 2011 • Jurnal de zi cu zi

  cred cu tărie că structural suntem iubire.

  doar că trăim într-o lume materială, suntem corporali și materiali, lucrurile cu care interacționăm sunt corporale/ materiale, oamenii – așișderea. dacă am fi numai esență, fără cele două componente pe care le-am amintit mai sus, atunci ne-ar fi mult mai simplu să iubim. de-adevăratelea. fără limite, fără protecții, fără inhibiții, fără tabuuri. așa însă, avem de depășit obstacole mari: angoase, sechele, orgolii, experiențe nefaste, incapacități, frustrări, obsesii, etc, etc.

  pe de altă parte, dacă eram deja esență, nu mai eram aici. n-aveam ce să căutăm aici la nivel de masă.

  viața probabil că tocmai asta înseamnă: să depășim impedimentele cu pricina. să ne împiedicăm de ele – e o experiență inerentă – apoi să ne ridicăm și să mergem mai departe. cam asta ar fi, nu?

  nu cred în ideea unicului tren. nu îmi place cînd se spune că pentru fiecare dintre noi există un singur tren și e bine să fim hotărîți și conștienți, în așa fel încît să știm care e trenul nostru și să ne urcăm în el. unicitatea unui astfel de tren aduce cu sine un procent mare de ratare. ce te faci dacă tocmai ai ratat trenul vieții tale? unul și singurul? păi ce să te faci? devii frustrat, disperat, zaharisit, terminat, ratat. de ce? tocmai pentru că ești convins că era singurul. și acum nu mai e nimic. a plecat. ești singur pe peron și așa o să și rămîi.

  nu cred în ideea asta. cred că unele trenuri ne duc mai bine sau mai repede sau mai drept sau mai confortabil. dar toate ne duc la destinație. și tot timpul există un tren. totul e să avem disponibilitate și plăcerea călătoriei. :)